Kopenhagen is een leuke stad

  • Dimi3

    Ik ben deze maand voor het eerst in Kopenhagen geweest en moet zeggen dat de stad me aangenaam verrast heeft. Sommige dingen wel duur (uit eten, hotel), maar nog wel te doen. Vond de Kleine Zeemeermin een domper en Nyhavn het mooiste plekje van de stad.

    Iermand nog tips voor een volgende keer?

  • albia

    Hoi Dimi3,

    Wij zijn net terug uit Kopenhagen en ook wij zijn verrast teruggekomen. Wat een prachtige stad. De denen komen stug over,maar zijn zeer vriendelijk en spreken allemaal goed Engels. Ben je ook met de busboot geweest of pontje. Je ziet de stad vanaf het water. Ook bus 11a en 26 is leuk. Ze komen langs alle mooie gebouwen. Wij hebben een klipkart gekocht die we met zijn 3en konden gebruiken. Dat is goedkoper dan de Kopenhagen kaart. Tivoli is wel leuk,maar dan s'avonds overdag zijn er veel schreeuwende en gillende kinderen. Wij waren met Jazzweek en traden veel bands op. Erg mooi. Wij hebben 2x gegeten op het pleintje Grabrodretorv gegeten. Kun je heerlijk eten Eentje bij Sol di Italia ofzo en Bistro Huks Fluks. Erg lekker eten. Zijn jullie ook met de metro geweest? In het donker is het leuk. Lijkt wel of je in de achtbaan zit. De metro's in Kopenhagen hebben geen chauffeur. En als je voorin zit is het echt heel grappig. Vooral s'avonds.

    Oja duur? Parijs is duurder daar betaal je voor een glas cola 8 euro in de stad. Wij hebben voor 20 kronen 2,60 kunnen drinken. Alchol is Denemarken is wel duurder. Gewoon naar een supermarkt gaan en fles kopen met schroefdrop. Wij gingen op de kamer op die manier wat drinken.

  • ygean

    Heb je de museums vergeten en de bezienswaardige gebouwen de Rundtårn , Almalienborg etc. etc. en de winkelstraat met die kleine eettentjes

    Nyhavn met zijn cafétjes

    De buitenwijken is niet veel soeps.(het westelijke gedeelte)

    Niet te vergeten Cristiania gedeelte waar je nog een joint kan kopen

    Het is een heerlijke stad om te vertoeven als je genoeg te besteden heb.

    Het eiland Sjælland heeft veel te bieden , niet te vergeten de Roskilde festival iets ten noord westen van København

    Ben daar elk jaar .

    Ygean